Toegegeven, het was een loodzware editie waarbij de regen en harde weersomstandigheden de rode draad vormden doorheen de koers.

Het verdere peper en zout van onze race zijn de slingerende wegen in ons landschap en dan weet iedereen dat we terug gaan sprinten met een uitgedund peloton.

 

Omstreeks kwart na 10 weerklonk het startschot in Ichtegem, dorp met rijke wielergeschiedenis. Het, excuseer ons de uitdrukking, regende niet direct aanvallen maar uiteindelijk kregen Tom Bohli (Tudor Pro Cycling Team) en streekgenoten Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex), Victor Vercouillie (Team Flanders- Baloise)  en Mathias Vanoverberghe (Philippe Wagner-Bazin) een bonus van maximaal drie minuten.

Meindert Weulink (Parkhotel Valkenburg) maakte als enige door een krachtige passage op de kasseien van de Lookhuisstraat de oversteek naar de deze kopgroep.

Het peloton hield de vluchters binnen schot, al ging de deur flink open door, hoeft het nog gezegd, de weersomstandigheden. Zo haalden amper 98 renners de aankomst.

Het sausje van smalle wegen en regen zorgde verder voor een natuurlijke selectie zodat een dertigtal renners zich in Roeselare opmaakten voor de sprint.

Daar nam Jarne Van De Paar (Lotto DSTNY)  de maat van West-Vlaming Timothy Dupont (Tarteletto- Isorex) en de Nederlander David Dekker ( Arkea- B&B Hotels).  Meteen de tweede profzege voor dit toptalent uit de Lotto-Dstny stal.

 

De top 10:

1. Jarne Van De Paar (Lotto DSTNY)

2. Timothy Dupont (Tarteletto - Isorex)

3. David Dekker (Arkea- B&B Hotels)

4. Francisco Galvan Fernandez (Equipo Kern Pharma)

5. Emilien Jeanniere (Totalenergies)

6. Lionel Taminiaux (Lotto DSTNY)

7. Henri Uhlig (Alpecin-Deceuninck)

8. Jenthe Biermans (Arkea - B&B Hotels)

9. Thimo Willems (Volkerwessels CT)

10. Vito Braet (Intermarché- Wanty) 

 

De volledige uitslag kan je HIER vinden. 

Mooie namen op de voorlopige deelnemerslijst! 

 Zo brengt Alpecin- Deceuninck het sprinterstrio Timo KielichHenri Uhlig Jensen Plowright in stelling, namen om te onthouden. 

We gooien er meteen nog enkele kanshebbers bij: kan de goedlachse Arne Marit (Intermarché - Wanty) verder bevestigen

of zet Luca Mozzato (Arkea-B&B Hotels) hem een hak? 

Het gevaar sluipt zeker ook uit de Cofidis hoek met Milan Frentin en Piet Allegaert. 

En over Piet mogen we een beetje subjectief zijn, want hij woont al enige tijd in de stad der Wereldkampioenen, Roeselare, go Piet! 

Ook Lotto brengt een stevige ploeg aan de start: kan Milan Menten voor de jackpot zorgen? 

Tel daarbij enkele Spaanse snelle beentjes, het blokje graniet Jason Tesson (Total Energies), West-Vlaming in vorm Timothy Dupont 

en jongens die komen piepen bij de Pro- en Continentale teams en je weet: het wordt terug een mooie wedstrijd in het midden van West-Vlaanderen.

De definitieve deelnemerslijst kan je HIER terugvinden. 

Pic.: Berno Decherf 

No stress: surf door naar de rubriek wedstrijdinfo, daar kan je alles terugvinden.

Je leest daar trouwens ook alles over Jean-Pierre Monseré en de geschiedenis van onze wedstrijd. 

Voilà: als dat geen reden is om welgemutst en goed geïnformeerd naar Roeselare of Ichtegem te trekken! 

 

Foto: Berno Decherf 

Op zondag 3 maart krijg je een unieke kans om de renners van dichtbij mee te maken en verwend te worden door ons team.

Verder op onze site vind je bij VIP& Hospitality verschillende formules om met je collega's en zakenrelaties een onvergetelijke dag te beleven.

 

Spreek je liever af met vrienden en familie? Dan is ons Vip-Café of Vip All-In zeker iets voor jou! 

Het Vip Café bevindt zich in de VIP tent***** aan de aankomst waar je, lekker in de warmte, kan genieten van een uitgebreid buffet en drankjes à volonté. 

Voor de Vip All-In nemen we je mee voor een ontbijt met champagne, rennersvoorstelling in Ichtegem (verplaatsing met VIP bus inbegrepen), een "rennersapero" en lunch waarna we terug naar de Rodenbachstad trekken waar je de laatste 2 uur de wedstrijd live kan meemaken aan de aankomst in onze VIP Tent ***** met bijhorend buffet en dranken naar believen tot ruim na de wedstrijd. 

 

Ongetwijfeld ben je overtuigd! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor je bestelling. 

 

 

 

Klaar voor de 13de editie van de Grote Prijs Monseré?

Ga samen met ons op zoek naar de opvolger voor Gerben Thijssen, die vorig jaar nipt Caleb Ewan klopte.

 

Gisteren, zondag 5 maart, kende onze Grote Prijs Monseré een mooie finale en ontknoping.

Als organisator zijn dan we ook blij met ons podium, waar de kwaliteit en klasse van afdruipt.

 

Begrijpelijkerwijs ging veel aandacht achteraf naar de fotofinish die de winnaar moest aanduiden. 

Als inrichter hebben wij zelf geen verantwoordelijkheid in de organisatie van deze finishlijn en de finishfoto.

Deze taak dient te gebeuren door de Belgische Wielerbond en de UCI.

 

Onze opdracht als inrichter is prioritair het aanbieden van een veilige omloop waar we, ter nagedachtenis aan Jean-Pierre Monseré, wielertalenten de kans willen geven om te schitteren. 

Roeselare, 6 maart 2023

 

Startschot

 Zoals steeds is het vroeg dag bij onze wedstrijd. Omstreeks kwart na 10 uur deze ochtend weerklonk in Ichtegem het startschot voor een kleine 200 kilometer wedstrijd waarbij de Hooglede- en Gitsberg, de Ruidenberg- en Lookhuisstraat voor het nodige peper en zout dienden te zorgen. De start te Ichtegem zorgde alvast voor een gezellige volkstoeloop. 

Vlucht van de dag 

9 enthousiastelingen tekenden vrij snel voor de vlucht van de dag. Thibau Verhofstadt (Tarteletto-Isorex), noorderburen Rick Pluimers (Tudor), Wouter Van De Weerdhof (Allinq) en Huub Artz (Metec-Solarwatt), de Deen Emil Toudal (ColoQuick), de Spanjaard Carlos Canal (Euskaltel-Euskadi), de Brit Zak Coleman (VolkerWessels) en van over de oceanen de Nieuw-Zeelander Ryan Christensen (Bolton Equities Black Spoke) en de Canadees Nick Zukowsky (Q36.5). Het peloton hield er een strakke regie op na: 3’ 20 “ was zo ongeveer de maximale voorsprong waardoor alles in de maak leek voor een massasprint aan de vernieuwde aankomststrook aan de Kop van de Vaart te Roeselare.

Alles te herdoen

Op de voorlaatste beklimming van de Gitsberg moest Wouter Van De Weerhof de rol lossen zodat er gejaagd kon worden op een achttal. Even wat verwarring in het peloton toen Soudal Quick-Step een tik probeerde uit te delen aan de concurrentie maar alles was te herdoen in de laatste ronde. Op de laatste hindernis van de dag, de Gitsberg, kreeg Jaap Roelen van Metec-Solarwatt, een Philippe Gilbert visioen. Hij kreeg het gezelschap van Jesse Kramer (Jumbo-Visma) maar helaas voor hen lag de meet niet 2 kilometer verder zoals in 2011, maar in centrum Roeselare.

 

Massasprint 

De lichte chaos, die typerend is voor onze laatste kilometers richting de overwinningsbloemen, zorgde niet voor een ontregelde sprint.  Er leek even geen maat te staan op Caleb Ewan, maar met een laatste inspanning wist Gerben Thijssen, zich naast Caleb te hijsen en toch de overwinning op te eisen (mooie rijm, al zeggen we het zelf :-) ).

 

Top 5 

1. Gerben Thijssen (Intermarché- Circus- Wanty)

2. Caleb Ewan (Lotto- Dstny)

3. Sam Welsford (Team DSM)

4. Hugp Hofstetter (Team Arkea- Samsic)

5. Piet Allegaert (Cofidis)

 

Lees HIER de volledige uitslag na.  

 

We danken alle medewerkers en sponsors voor hun engagement om deze topeditie mogelijk te maken!

Het was even nagelbijten en afwachten, maar de fotofinish wees uiteindelijk de sympathieke Limburger aan als winnaar van onze 12de Grote Prijs. 

In een eerste reactie liet een overgelukkige Gerben weten "dit absoluut niet verwacht te hebben". Hij dankte dan ook zijn ploeg voor alle steun. 

Caleb Ewan was de ontgoochelde tweede, een andere Australiër, Sam Welsford, vervolledigt de top 3. 

(later meer)

Grote Prijs.

In een eerste reactie liet een overgelukkige Gerben weten dit absoluut niet verwacht te hebben. Hij dankte dan ook zijn ploeg voor alle steun. 

Caleb Ewan was de ontgoochelde tweede, een andere Australiër Sam Welsford vervolledigt de top 3. 

(later meer) 

Een veel voorkomende vraag dit weekend :-) . 

Je kan alle info terug vinden via "wedstrijd/ wedstrijdinfo", mocht je nog vragen hebben, stel ze via onze social media kanalen. 

Alvast een fijne wedstrijd toegewenst!

#gpmonsere23 #lottocyclingcup

 

 

Roeselare telt een grote reuzenfamilie, waar de vereniging "Reusselaere" zeer goed voor zorgt en deze op speciale gelegenheden ook naar buiten brengt. 

Morgen komt reus Jempi de renners begroeten net na de aankomstzone. Goed gedaan gasten! 

 

 

 Op zondag 5 maart vormt onze wedstrijd, vijf dagen na de GP Le Samyn, de tweede manche van de Lotto Cycling Cup. Onze koers, ter nagedachtenis van de betreurde wielerheld Jean-Pierre ‘Jempi’ Monseré vertrekt in Ichtegem en eindigt in Roeselare, de geboorteplaats van de in 1971 verongelukte wereldkampioen. De Australische topsprinter Caleb Ewan start als topfavoriet, de Fransman Hugo Hofstetter kan zondag in West-Vlaanderen de leiding grijpen in de Lotto Cycling Cup.

 Ichtegem is de opvolger van Hooglede als onze startplaats. Om 8u30 begint de ploegenpresentatie op de Markt, waar het uit cortenstaal vervaardigde kunstwerk ‘Ode aan de Vlaamsche Leeuwen’ een centrale plaats inneemt en refereert aan het roemrijke wielerverleden van de gemeente. Om 10u05 weerklinkt het startschot en een kwartiertje later volgt de officiële start in de Kortemarkstraat. De finish – die omstreeks 15u verwacht wordt – blijft in Roeselare, maar de aankomst verhuist van de Beversesteenweg naar de Kaaistraat, aan de kop van de Vaart (Kanaal Roeselare-Leie) ter hoogte van Maselis. 

 

Na een aanloop van 25 km leggen de renners drie grote lokale lussen van 57,8 km rond Roeselare af, goed voor een wedstrijdtotaal van 198,4 km. Op die lokale omloop liggen vier hellingen: de Hoogledeberg in Hooglede (600 meter aan 2,6% gemiddeld), de Ruidenberg in Edewalle-Kortemark (700 meter aan 2,1%), de Lookhuisstraat in Ichtegem (1,2 km aan 1,5%) en de Gitsberg in Gits (400 meter aan 3,2%). De Lookhuisstraat en de Gitsberg zijn kasseihellingen. De Gitsberg wordt wellicht de scherprechter van de wedstrijd, want de top van de laatste beklimming ligt op slechts 9 km van de meet in Roeselare.

 Met Alpecin-Deceuninck, Intermarché-Circus-Wanty, Jumbo-Visma, Soudal-Quick Step, Arkea-Samsic, DSM en Cofidis komen er zeven WorldTour-teams aan de start in Ichtegem, maar de topfavoriet komt uit het kamp van Lotto Dstny. Als de hellingen het peloton niet uit elkaar doen spatten, is Caleb Ewan (Lotto Dstny) wellicht de te kloppen man. De Australiër start met rugnummer 1 en kan op de erelijst zijn ploegmaat Arnaud De Lie opvolgen.

 Ewan zal in Roeselare dan wel moeten afrekenen met onder andere zijn landgenoot Sam Welsford (Team DSM), die in januari twee sprintzeges boekte in de Ronde van San Juan. Ook de Brit Ethan Vernon (Soudal-Quick Step) – dit jaar al goed voor drie overwinningen – de Fransman Hugo Hofstetter (Arkea-Samsic), de Noor Kristoffer Halvorsen (Uno-X) en de Italianen Jakub Mareczko (Alpecin-Deceuninck), Luca Mozzato (Arkea-Samsic) en Niccolo Bonifazio (Intermarché-Circus-Wanty) zijn podiumkandidaten als het op sprinten aankomt. Belgische snelle mannen om in het oog te houden zijn onder meer Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty), Bert Van Lerberghe (Soudal-Quick Step) en Piet Allegaert (Cofidis).

 

Ook Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck) staat met stip genoteerd. De voormalige Belgische kampioen is één van de meest aanvalslustige renners van het peloton, maar beschikt ook over een sterk eindschot. Vorig jaar finishte De Bondt in een massasprint als tweede voor Hofstetter, Thijssen en Vernon. Andere renners die mogelijk het verschil kunnen maken op de hellingen en kasseistroken zijn onder andere voormalig Nederlands kampioen Timo Roosen (Jumbo-Visma), Jelle Wallays (Cofidis) en de jonge Fransman Mathis Le Berre (Arkea-Samsic), dé revelatie van vorig weekend. 

 Als Hugo Hofstetter zondag in Roeselare in de top 6 eindigt, neemt hij de leiderstrui in de Lotto Cycling Cup sowieso over van Milan Menten, die dinsdag in Dour de GP Le Samyn op zijn naam schreef. Hofstetter finishte als tweede in Le Samyn en is samen met Vino Braet, die negende werd, de enige renner uit de top 10 van de GP Le Samyn die er zondag ook bij is in de Maselis GP Monseré.

 

LIVE OP TV 

De Lotto Cycling Cup is een regelmatigheidscriterium met tien karaktervolle eendagskoersen uit de UCI Europe Tour in België en Nederland. De Maselis GP Monseré is de tweede manche en is op zondag 5 maart vanaf 13u40 live te volgen in Sporza op Eén en op Eurosport.

 

KLASSEMENT LOTTO CYCLING CUP

 

  1. Milan Menten 16 punten
  2. Hugo Hofstetter 14
  3. Edward Theuns 13
  4. Alberto Dainese 12
  5. Luca Mozzato 11
  6. Soren Kragh Andersen 10
  7. Pierre Gautherat 9
  8. Mike Teunissen 8
  9. Vito Braet 7
  10. Andreas Stokbro 6

 

Het veilig laten verlopen van een wielerevenement is een topprioriteit voor onze organisatie.

Denk maar aan de inzet van talloze (mobiele) signaalgevers, politie-, hulp- en veiligheidsdiensten, alles vorm gegeven in een gedetailleerd draaiboek om onze wedstrijd tot in de puntjes veilig te laten verlopen.

We zijn dan ook verheugd om een samenwerking aan te gaan met veiligheidspartner BOPLAN.

Het beveiligen van specifieke plaatsen waar er een risico is op ongelukken, zowel voor renners, medewerkers als publiek is hun opdracht.

Ongetwijfeld spotte je al vroeger hun herbruikbare stootkussens met auditieve en visuele signalen op wielerwedstrijden. 

Lees meer op hun site: www.boplansport.com .  

 

 

 

Tijdens ons persmoment op 10 februari maakten we onze ploegen bekend.

Klik verder naar "wedstrijd" en "wedstrijdinfo" en ontdek welke 25 teams er rondjes rijden tussen Ichtegem en Roeselare. 

 

De voorlopige deelnemerslijst vind je hier terug. 

 

Fijn nieuws! 

We sloten een contract af met gemeente Ichtegem waardoor de renners vanaf 2023 in het centrum van Ichtegem zullen starten.

Ook de ploegbussen zullen er post vatten, en uiteraard zal de podiumpresentatie daar ook gebeuren. 

De gemeente heeft een rijke wielertraditie en behoorde al enige tijd tot het parcours van onze wedstrijd met o.a. de fel gesmaakte passages op de kasseistrook van de "Lookhuisstraat". 

Ook de samenwerking met Stad Roeselare werd verlengd. De finish blijft dus in Roeselar e, we verplaatsen deze naar de Kaaistraat waar de renners na een rechte strook van 3 kilometer (Mandellaan) dan de bocht nemen en eindigen in de omgeving van de kop van de Vaart.

 

 

Noteren maar: zondag 5 maart: de 12de editie van onze G.P. tussen Roeselare en Ichtegem.

Onze wedstrijd blijft vernieuwen, blijf onze socials volgen en blijf als eerste op de hoogte van onze race! 

28,15,0,50,1
25,600,60,1,1000,1000,25,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,1,0,0,1,30,10,5,0,0,0,10,0,1
Deceuninck
Deceuninck
Maselis
Maselis
Subaru
Subaru
Dovy
Dovy
Roeselare
Roeselare