10° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL

De 10° GP Jean-Pierre Monseré #VANRSL zal doorgaan op zondag 7 maart 2021. 

9° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL - 08 Maart 2020 - ME UCI 1.1

Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick Step) wint de 9° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré !

Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step) is de opvolger van André Looij in de Grote Prijs Monseré. In een druilerig Roeselare was de Nederlandse kampioen het Circus-Wanty Gobert-duo Timothy Dupont-Alfdan De Decker te snel af.

De verwachtingen van de renners voor de start waren duidelijk: zowat iedereen verwachtte – met de wind en regenachtige omstandigheden in het achterhoofd – een open koers met misschien zelfs al de beslissing in het eerste wedstrijdkwart.

Vroege vluchters lopen uit tot vier minuten
Schijn bedroog: zonder veel weerstand van de rest van het peloton, konden Lionel Taminiaux (Bingoal-Wallonie Bruxelles) en Justin Wolf (Bike Aid) een kloofje van een halve minuut versieren. Niet veel later voegde Jens van den Dool (Metec-TKH) zich bij deze Belgisch-Duitse entente. De vroege vlucht van de dag was geboren.

De drie kregen na een plaspauze in het peloton alle ruimte om zich te tonen aan het West-Vlaamse publiek. Er moesten tien rondjes van 18,9 kilometer doorheen Roeselare en Hooglede-Gits afgelegd worden en dus had dat publiek alle ruimte om het drietal te bewonderen. De voorsprong liep maximaal op tot vier en een halve minuut.

Opvallend: na één wedstrijdkwart viel Taminiaux – eerder deze week nochtans nog elfde in Le Samyn – terug. De Waal liet zich, ofwel noodgedwongen, ofwel omwille van ploegorders, weer inrekenen, waardoor Wolf en Van den Dool op elkaar aangewezen waren.

Gesloten finale
Pas in de laatste veertig kilometer ging het tempo helemaal omhoog in het peloton. Dat verplichtte Wolf om het gaspedaal nu volledig in te drukken en zo Van den Dool overboord te kieperen. Eerst de mannen van Deceuninck-Quick-Step, en later ook die van Bora-Hansgrohe probeerden gebruik te maken van het spel met de wind om het peloton in waaiers te trekken. Zo was alles op twintig kilometer van het einde weer te herdoen.

Piotr Havik (Riwal Readynez) maakte van een moment van windstilte gebruik om de drie tussensprintjes van de Gouden Kilometer naar zijn hand te zetten. Maar toch gingen we de laatste ronde in met een gruppo compatto.

Opvallend genoeg probeerde niemand nog iets te forceren. Deceuninck-Quick-Step verzorgde een perfecte lead out voor Fabio Jakobsen, die een tweetal van Wanty makkelijk afhield.

Artikel https://www.wielerflits.nl/nieuws/fabio-jakobsen-maakt-favorietenrol-waar-in-gp-monsere/

9° Grote prijs Jean-Pierre Monseré 2020 (1.1)
Uitslag (196.8km)

1  Fabio Jakobsen Deceuninck - Quick Step 4:41:27
2  Timothy Dupont Circus - Wanty Gobert ,,
3  Alfdan De Decker Circus - Wanty Gobert ,,
4  Luca Mozzato B&B Hotels - Vital Concept p/b KTM ,,
5  Thomas Boudat Team Arkéa Samsic ,,
6  Boris Vallée Bingoal - Wallonie Bruxelles ,,
7  Florian Sénéchal Deceuninck - Quick Step ,,
8  Christophe Noppe Team Arkéa Samsic ,,
9  Oscar Gatto BORA - hansgrohe ,,
10  Enzo Wouters Tarteletto - Isorex ,,

Volledige uitslag

 

 

Deceuninck & Garage De Prêtre, trouwe partners van de 9° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré  !

De 9° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL is tevens ook de ereprijs Deceuninck - Garage Subaru De Prêtre. 

Reeds 25 ploegen ingeschreven voor de 9° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré  !

Deceuninck-Quick Step en Lotto-Soudal toppen mooi deelnemersveld. Voor de volledige lijst van deelnemende ploegen, bekijk "Deelnemers"

Hooglede, De komende 3 jaar de startplaats van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré !

De Grote Prijs Jean-Pierre Monseré heeft een nieuwe startplaats gevonden. Het gaat om de gemeente Hooglede, even ten noorden van Roeselare. Daar lag afgelopen jaar de start en aankomst van de Belgische UCI 1.1. ééndagskoers.

De organisatie heeft besloten om in 2020, 2021 en 2022 in Hooglede te starten vanwege de veiligheid. “Door te kiezen voor startplaats Hooglede kan de organisatie een vast parcours uittekenen met grote rondes”, aldus het persbericht. “Het parcours bestaat uit lokale rondes van een kleine twintig kilometer.”

Het definitieve parcours is nog niet bekend. Wel laat de GP Monseré weten dat de Gitsberg opgenomen zal worden als scherprechter. De organisatie kon de veiligheid van de renners niet waarborgen. (artikel Wielerflits) 

 

 
Copyright © 2021 GP Monsere. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates